KloTteRpLanKeT!

– Mitt Klotterplank # Klotterplanket # Klotterplank – Klotterplanket # Klotterplank # Mitt Klotterplank – 

pexels-photo-796603.jpeg

På Klotterplanket kommer olika saker att presenteras. Det kan var kommande, tillfälliga, eller aktuella grejor. Men det kan även vara olika nördiga, töntiga, seriösa och oseriösa saker, eller så kan det vara krafs av annan art!

På denna sida kommer dessa obeskrivbara saker att presenteras när det behagar Skogstokig att göra en insats för att läsarskaran ska få diverse intellektuella utmaningar för att sätta igång hjärncellerna…

Det är alltså mitt egna, men publika, klotterplank, inte någon annans om någon nu trodde det?

Men ni kan säkert finna en hel drös med andra möjligheter för att skriva till mig, eller andra läsare, om någon mot förmodan, nu skulle vilja detta…

Ett tips är att bl.a. kolla upp MR Murphys Facebook (eller ”Välkommen Mr Murphy eller humor från verkligheten” som sidan, så tjusigt, egentligen heter.

Länk: https://www.facebook.com/Skoogstokig/

###################################

2022-06-15

Intervju och fotosession

Har idag haft besök av en tidningsreporter och fotograf. De kom ner via tåg, hotell och hyrbil från Stockholm via Göteborg.
 
Tidigare hade vi pratat ca en halvtimme i telefon, nu blev det en intervju och fotosession på 3 timmar. Fotografen tog säkert bra mycket mer än 100 bilder totalt, så nu vet jag hur en fotomodell känner sig. Ett gediget text och fotoreportage om mig och min bok, blir det av det hela. Publicering i en rikstäckande tidskrift efter sommaren. TS upplaga på 366 800 ex.
 
————————————————————————————

Pressrelease 2022-05-16

Svenska Musikfester: De 20 Första Åren – En berättelse, två böcker!

Genom två böcker och 1 000 sidor, får läsaren följa med på en 20 år lång musikresa. För allra första gången berättas nu historien om de svenska musikfesternas uppkomst och vidareutveckling. För nu har boken ”Från Västervik till Hultsfred: Svenska Musikfester 1966-1986 Del 1 kommit ut!

Resan inleds hos en primitiv visfestival i Västervik 1966 och slutar med Håkan Waxegårds egna ord, om sin och Rockpartys, intressanta färd fram till Hultsfredsfestivalen 1986. Ett 10 år långt bokprojekt kan äntligen öppna sina pärmar!

När och var arrangerades de första festivalerna och musik/folkfesterna i Sverige? På vilket sätt är folkfesterna i Uppsala viktiga för sammanhanget? Vad hände egentligen i Mantorp midsommarhelgen 1970? Hur lyder historien bakom Gärdesfesterna? Hur gick det till när proggen och punken samsades på Sprängkullen i Göteborg? Vad hände på Vallsberget i Piteå under 1980-talet? Var verkligen Elvis Costello en visartist och hur ser kopplingen mellan Rolling Stones och Dals Långed ut? Vad hände i lilla Hultsfred innan den stora festivalen slog upp sina portar 1986 och vilka kopplingar finns egentligen mellan Rockslaget i Karlshamn och Sweden Rock Festival?

Efter 10 års slit är Sveriges musikfesthistoria de 20 första åren, äntligen färdigprocessad.

Bokens Del 1, ges ut via bod.se den 16 maj 2022, och kommer därefter med viss fördröjning, även att finnas tillgänglig hos övriga nätbokhandlare (CDON, Adlibris, Bokus, Amazon etc). Boken ges ut som tryckt bok i hårdpärm med måtten 17 x 22 cm, där varje bok rymmer ca 500 sidor. Den ges, med någon veckas fördröjning, även ut som E-bok.

Recensionsexemplar går att beställa via följande länk: https://www.bod.se/forfattare/forfattartjanster/recensionsexemplar.html

För info om författaren, se Skogstokig Förlags infosidahttps://skogstokigforlag.com/skogstokig-himself/

… för ytterligare info om projektet:

https://www.facebook.com/SvenskaMusikfester19661986

För att köpa den tryckta boken, eller E-boken…

BoD.se

https://www.bod.se/bokshop/fran-vaestervik-till-hultsfred-roger-skoog-9789180078771

Adlibris

https://www.adlibris.com/se/bok/fran-vastervik-till-hultsfred-svenska-musikfester-1966-1986-del-1-9789180078771

Bokus

https://www.bokus.com/bok/9789180570503/fran-vastervik-till-hultsfred-svenska-musikfester-1966-1986-del

Från Västervik till Hultsfred! : svenska musikfester 1966-1986. Del 1

————————————–

2022-05-04

Den 16 maj släpps boken : ”Från Västervik till Hultsfred – Svenska Musikfester 1966-1986: Del 1” på BoD.se.

Författare: Skoog, Roger

ISBN: tryckt bok + E-bok

  •  9789180078771
  •  9789180570503

Försäljningspris

  • Tryckt bok: 270,00 SEK
  • E-bok: 119, 00 SEK
  • (OBS: E-boken säljs med rabatt de 8 första veckorna = 99;00 SEK)

Utgåva1

Totalt antal sidor 496

Format17x22 cm

InbindningInbunden bok, kascherad Laminering

Matt Papperssort (Inlaga)Vitt 90 g

OBS: Journalister och bloggare kan beställa recensionsexemplar av boken via länken nedan:

https://www.bod.se/forfattare/forfattartjanster/recensionsexemplar.html
Info gällande recensionsexemplar:
(Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill 
beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:

- bokens titel och författarens namn
- företag, tidning eller blogg (Pressansvariga och journalister 
ombeds att bifoga en kopia av sitt presskort.)
- postadress dit boken ska skickas (Obs! Vänligen ange gatuadress.)
Förutom recensionsexemplar av den tryckta titeln kan vi även erbjuda detsamma för e-boken genom en kostnadsfri länk.)

Boken går enklast (och billigast) att beställa via Bokshopen på BoD.se….

—————————————————————————————-

Bokomslag till den färdiga boken!

Från Västervik till Hultsfred – Svenska Musikfester 1966-1986, Del 1 och 2, är en omfattande och unik resa genom den svenska musikfesthistorien. En djuplodande kulturhistorisk musikresa genom ett Sverige i förvandling.

Resan tar sin början i Västervik och slutar i Hultsfred. Geografiskt har vi då endast förflyttat oss några få mil, men vår resa är ju betydligt längre än så, eftersom den spänner över ca 1000 sidor och 20 år! Två decennier som präglar den svenska festivalscenen in i framtiden. En resa i bokform som tog 10 år att få färdig…

Resan börjar hos VisFestivalen i Västervik och slingrar sig fram genom orter som Uppsala, Stockholm, Mantorp, Göteborg, Malmö (Del 1), Vänersborg, Ängelholm, Säffle, Piteå, Karlshamn, Nynäshamn, Angered och Dals Långed, innan slutdestinationen
Rockfestivalen i Hultsfred (Del 2), till slut nås.

Västervik anordnade den första VisFestivalen och var kanske även den första musikfestivalen i landet. 20 år senare slår den moderna musikfestivalens moder upp sina portar i Hultsfred. Med sin moderna musikfestival 1986 bryter Hultsfred ny festivalmark och efter denna händelse är inget längre sig likt!

Var i Sverige anordnades de första folkfesterna? Och hur växte proggkulturen fram ur festerna på Gärdet? Boken ger svaret!

Man får även ta del av berättelsen om The Festival of The Midnight Sun i Mantorp, midsommarhelgen 1970! Här berättas för allra första gången den kompletta historien (med extra allt). En unik historia om en legendarisk festival, där allt gick fel från början till slut.

I bokens Del 2 kan man läsa om Ripp-Rock, samt konserter och festivaler i Piteå. Man kan även ta del av Rockslagets alla aktiviteter i Karlshamn, Sprängkullen, Folkfesten i Malmö, Musik för Musikens skull, MF Decibel, Musik för Alla samt Musikfesten Tullakrok och Musik till Gryningen.

Håkan Waxegård, en av männen bakom Hultsfredsfestivalen, berättar exklusivt i Del 2 om resan fram till den första stora festivalen i Hultsfred 1986.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 
2021-10-31
 
Snart är boken ute: Den Skogstokiga Boken 2 – Murphys Revansch?

En gång för länge sedan föddes en pojke som alla trodde var en helt vanlig pojke, men så var inte fallet!
 
Pojken växte sedan upp och blev en man, en helt vanlig man trodde många, men så var inte fallet!
 
För har man varit hemsökt av Murphy under hela livet, blir man ju allt annat än vanlig.
 
Vem är nu denne Murphy, kanske ni undrar? Jo, han med Murphys lag och allt det där. Motflytets herre alla dagar i veckan. Han som gör att allt går fel.
 
Det är just dusterna med Murphy, som bokserien Den Skogstokiga Boken, till stora delar handlar om. 
 
Mycket kan verka påhittat, men allt är faktiskt verkliga och upplevda händelser. Yes box! Men givetvis måste texterna bäddas in i en lämplig kontext för att bli läsbara. Berättelserna är därför kryddade med en rejäl dos humor.
 
Annars är begrepp som häpnadsväckande, spännande, otroligt, märkligt, galet, vansinnigt, överraskande, idiotiskt och tokigt, andra passande etiketter . 
 
Berättelserna dryper av sarkasm, ironi, humor, och brutal vardagsrealism.Om man tror att böckerna är memoarer, eller livsberättelser, i traditionell mening, tror man helt fel. Detta är verkligen ingen biografi, utan något helt annat…

Hur ska jag då beskriva bokseriens innehåll? Jo, så här:

Klumpa ihop Mr Bean med Papphammar och Kommissarie Clouseau och mixa därefter ihop dem med Murphy och moment 22, tillsätt sedan lite Rammstein, Sex Pistols, Nirvana, Eddie Meduza och William Shakespeare, så hamnar vi ganska rätt. Roligt, hårt, brutalt och intressant på en och samma gång.

Lite som lustgas, sex, lycka, lyrik och en pungspark, på en och samma gång. Men böckerna kan inte beskrivas, utan måste faktiskt läsas!

Men läs på egen risk…

 
 
2021-09-25
 
Den Skogstokiga Boken blir en bokserie!
 
Nu håller ”Den Skogstokiga Boken 2” med underrubriken ”Murphys Revansch?” att sammanställas inför den kommande julhandeln  (november 2021) . Skillnaden mot den första boken är inte så stor innehållsmässigt (nya berättelser), men det blir betydligt mer bok för pengarna. Genom att publicera på en ny plattform kan boken bli ca 40% billigare än den förra, fast med fler sidor. Skogstokigs kamp gentemot motflytsmästaren Murphy går vidare…
 
Men även den första boken ” Den Skogstokiga Boken – En Dåres Memoarer” kommer i ett senare skede redigeras om, med utökat sidantal, för nyutgivning på samma plattform. Även här blir det betydligt mer bok för pengarna.
 
Men den allra största skillnaden blir att böckerna även kommer att lanseras som E-böcker via de flesta stora nätaktörerna.  Det blir vanliga traditionella böcker, samt som E-böcker.
 
Det finns även planer på fler böcker på sikt, där en tredje bok i serien i princip kan utlovas inom en snar framtid. Men det kan kanske även bli en fjärde  och möjligen en femte bok på sikt.
——————————————————————————————————–
2021-07-09
 
Har alldeles nyss läst ut en mycket bra och välskriven bok som till stora delar utspelar sig i Göteborg, med omnejd. Boken gav mersmak och kan verkligen rekommenderas.
 
Anledningen till att jag som normalt nästan bara läser musiklitteratur och Koontz-böcker, köpte just denna bok, beror på att författaren råkar vara en avlägsen släkting till mig.
Detta gjorde mig extra nyfiken för att köpa och läsa denna bok, vilket jag naturligtvis inte ångrar en sekund.
 
(Tony Fischier och jag är fyrmänningar/bryllingar och våra gemensamma anor är Lars Fredrik ”Stampa-Larsson” Larsson Qvick & Sofia Albertina Andersson)
 
 
###########################################################

2021-05-20

Fick idag följande mejl.
Vad god dröj – vad god vänta- men bättre sent än aldrig…
 
///
 
Hej!
 
Du får det här mejlet eftersom du har köpt biljetter till KISS på Scandinavium den 23 juni. Konserten har flyttats fram till den 22 juni 2022. Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserterna inte att kunna genomföras som planerat i sommar.
Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet.  Kontakta Ticketmaster  för eventuella biljettfrågor! Ta hand om varandra!
 
The KISS show at Scandinavium have been rescheduled to June 22, 2022. We’ve been closely monitoring this unprecedented situation and it has become clear that it won’t be possible to go ahead as planned this summer.
Hold on to your ticket – it will still be valid for the new date. For any ticketing issues please  contact Ticketmaster . In the meantime, stay safe and look after each other.

½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½½

2021-05-14

Nu är den första vaccinsprutan mot Covid-19 tagen (Pfizer), nu får jag vänta 6 veckor på nästa spruta (24/6) och i början av juli 2021 kan jag åter röra mig ute i samhället utan att riskera något varken för mig själv, eller andra. Ska bli skönt…

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

2021-05-07

Idag har jag bokat tid för den första vaccinationssprutan för Covid-19. Om en vecka smäller det! Yeah!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

2021-05-01

Destination Borås: En studie i problem!

 
 
Detta är min allra första novell, någonsin! Själva ramhandlingen har inträffat i verkligheten, och är självupplevt, men eftersom det ska vara en novell, har jag även kryddat anrättningen med något påhittat. Eller så är det inte påhittat överhuvudtaget! Klicka på länken ovan, läs och avgör själv!
 
#######################################################################

2021-03-06

Väntar på på att allt ska bli normalt igen, om det nu någonsin blir det igen! 
Väntar på att få vaccin!
Väntar på att samhället ska starta upp igen!
Väntar på att det äntligen ska bli en konsert med KISS!
Väntar på att det ska bli sommar!
Väntar på fest!
Väntar på kalas!
Väntar på normalitet!
Jag är trött på att vänta!

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

2020-06-23

Idag, den 23 juni 2020, var det tänkt att vi skulle ha gått på Kiss konsert i Göteborg, men nu blev det ingen konsert alls.

Denna konsert var tänkt som en del av Kiss avskedsturné, men istället blev det Covid-19 som gjorde en oönskad global turné. Nu hoppas vi på att Covid-19 ska dra dit pepparn växer och att Kiss ska kunna komma hit och ge oss det vi har betalat för.

En inställd konsert är verkligen inget att gnälla för i det stora sammanhanget, men när konserten väl går att genomföra, då är förhoppningsvis samhället en betydligt tryggare plats, än vad det är just nu (i alla fall i förhållande till just Covid-19), och det tror jag vi alla är överens om.

Det är dit vi vill komma! Det vi alla längtar efter nu, är ju ett tryggare samhälle, med normala funktioner och rutiner, och det hoppas jag att vi åter ska kunna få inom en relativt snar framtid, och då ska vi gå på konsert och njuta av rockbandet Kiss.

Denna framtid tror jag vi alla längtar efter nu…

 
header_large
 
 
 
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

2020-06-02

Midsommarhelgen 2020 är det 50 år sedan den legendariska ”The Festival of the Midnight Sun” gick av stapeln på Mantorp Park.

Till ära för denna festival har jag sammanställt en Spotify-lista med 47 låtar som alla kan ha varit med på festivalen, midsommarhelgen 1970.

Alla artister på listan ska enligt uppgift ha uppträtt på festivalen och alla låtar på listan är inspelade i studio/live 1970, eller tidigare.

Därför kan vi låtsas att listan är från festivalen i Mantorp 1970, blunda och drömma oss tillbaka 50 år i tiden.

Jag har dock varvat låtar och artister för en ökad musikalisk upplevelse, men detta får ni leva med. Tre timmar med musik från festivalen i Mantorp, midsommar 1970!

Välkomna tillbaka till festivalen, 50 år senare, gott folk!

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

2020-06-01

Nu har KB stängt sitt utvidgade tidningsarkiv, som man öppnade tillfälligt under april-maj.

Under denna period var även digitaliserade dagtidningar från perioden 1904-2019 fria att ta del av via KB:s hemsida. Ett erbjudande som jag givetvis inte kunde motstå.

Detta kanske var både första och sista gången denna möjlighet uppstod. Hade nästan varit tjänstefel att inte agera när möjligheten väl uppstod. Anledningen till att man öppnade arkivet för allmänheten berodde givetvis på Corona-spektaklet.

Jag tycker att det är obegripligt att detta material inte kan släppas fritt pga upphovsrätten. Vi pratar ju om material som är upptill 115 år gammalt, vems upphovsrätt värnar man om egentligen?

‘Själv var jag mest intresserad av material från 1970 och framåt, med tanke på ett kommande bokprojekt. Tyvärr fanns det stora luckor bland de digitaliserade tidningarna, men det fanns trots detta, ändå en massa godbitar att hitta, bara man visste vad man letade efter.

Boken kommer att handla om svenskt artistliv (populärmusik) under 1970-talet (sent 1960-tal till några år in på 1980-talet, plus lite nutids kuriosa). Det kommer att bli ett annorlunda lexikon där jag kommer mer att berätta om artisterna och det kommer inte att bli så mycket statistik och annat.

Påbörjade arbetet med lexikonet redan 2008, men det hamnade sedan i malpåse runt 2012-2013, då jag började med projektet om svenska musikfester. Men våren 2019 öppnade jag upp projektet igen, men bara på hobbynivå. Och det kommer nog att ligga på hobbynivå även den närmsta framtiden…

Har kopierat och tagit skärmdumpar i stora mängder, ca 10 GB i datamängd blev det tills slut, vilket motsvarar runt 5 000 skärmdumpar och kopierade tidningssidor. Nu finns det mängder av kompletterande material till det jag redan hade lyckats samlat ihop.

Projektet ligger kanske 3-5 år fram i tiden. Materialet som jag nu har kommit över är näst intill ovärderligt, hade aldrig fått tag på dessa klipp annars. En unik möjlighet som jag tog vara på…

Mer info om detta längre fram…

KB = Kungliga Biblioteket (för er som inte visste detta)  21950858_1554248634631514_4354351413792550215_o.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

%d bloggare gillar detta: