Länkarkiv

Svensk 1970-tals Musik

https://www.facebook.com/groups/165688580114886/

Denna grupp är till för oss alla som har någon anknytning till svensk musik, och i huvudsak svensk musik från 1970-talet! Gruppen hade 760 medlemmar i maj 2020, men har passerat 1600 medlemmar i april 2022.

Gruppens primära syfte är att sprida kunskap om den musik som fanns i Sverige under 1970-talet, inte att ta ställning till vad som var bra eller dåligt!

Sedan får ju varje gruppmedlem själva tycka till om vad som är bra eller dåligt, om man vill det! Vill inte sätta några fasta gränser, men gruppen ska representera svenska musikintressen (och relaterat) som befinner sig i tidsspannet mellan sent 60-tal och tidigt 80-tal!

Gruppen är helt opolitiskt, men utesluter för den skull inte diverse politisk musik (t.ex. progg, punk), samt eventuellt annat stötande kulturellt material av diverse musikalisk art, det är därför helt upp till de enskilda medlemmarna att själva besluta om vilket material man vill ta del av!

I denna grupp finns inga moderatorer, förutom undertecknad själv (Skogstokig himself), inga skrivregler, eller annat trams som som förekommer i vissa andra grupper. Vanligt normalt folkvett och sunt förnuft räcker gott!

Olämpligt material, spam och annat irrelevant material tas bort av undertecknad utan ytterligare kommentar!

Medlemmar som publicerar material som ej har någon koppling till gruppens syfte och mening, kan avföras från gruppen utan förvarning! Renodlad spam, politisk eller ideologisk propaganda, uppenbara rasistiska kommentarer, påhopp eller andra olämpliga beteenden är det som åsyftas i första hand.

Grundtanken med gruppen är att skapa ett levande forum kring detta ämne med diskussioner, inlägg, bilder, länkar, skivtips, frågor, svar, recensioner, gamla minnen eller precis vad som helst som har med Svensk 1970-tals musik att göra!

All svensk populärmusik får vara med, t.ex. visa, svensktopp, dansband, schlager, pop, rock, progg, punk, glam, hårdrock, funk, fusion, jazzrock, rock’n’roll, revival, country, blues m.fl.  Administratör och  enhällig gruppdiktator är en viss Skogstokig person med förnamnet Roger…

Pop & Rockmusik från 1970-talet

https://www.facebook.com/Pop-Rockmusik-fr%C3%A5n-1970-talet-220472534646964/

En intressesida för alla som gillar rock- och popmusik från perioden 1970-79!

Pop, rock, punk, progressive, symfonisk, reggae, blues, rock’n’roll, rock-a-billy, hårdrock, disco, soul, visa, ballader, new wave, instrumental, elektronisk, glam etc, dvs alla typer av populärmusik!

Alla genres, artister och grupper är välkomna bara det är från 70-talet!

Men denna sida är avsedd för utländsk musik!

Sidan tipsar även om nya skivor, konserter och andra relevanta händelser kring artister och grupper som relaterar till just denna musikperiod!

Administratör och enhällig diktator för sidan är en helt Skogstokig person!

Musikfest(ival)projektet…

https://www.facebook.com/SvenskaMusikfester19661986/

Svenska Musikfestivaler & Musikfester 1966-1986

”Svenska Musikfestivaler & Musikfester 1966-1986” är namnet på en Facebook-sida som lite längre fram också är tänkt att resultera i en faktabok om musik (ca 2020-2021) .

Korrigerat: 2022!

En bok som kommer att handla om den svenska festivalscenen under en tjugoårsperiod och ”Svenska Musikfestivaler & Musikfester 1966-1986” är den kommande bokens arbetsnamn!

Anledningen med att börja just vid 1966 och Visfestivalen i Västervik, är att 1966 var festivalens första år och den blev därmed ett förtida startskott för alla efterkommande festivaler och musikfester här i Sverige.

Att festivalen fortfarande är vid liv 2019 (2020 ? Corona?), innebär ju också att detta förmodligen är en av Sveriges äldsta nu levande festivaler!

Årtalet 1986 är också början till något nytt, då detta är året då Rockparty anordnar den första riktiga Hultsfredsfestivalen och därmed, som urmoder för alla de nya svenska rock- och ungdomsfestivalerna här landet, också krattar manegen för allt det nya inom festivalkulturen här i landet!

Detta startskott för en ny era inom musikfesterna blir därmed också per automatik ett avslut för allt det gamla, där stödkonserter, alternativa festivaler, politik och protester var vanligt förekommande under stora delar av hela 1970-talet och några år därefter!

Den nya tidsålderns festivaler koncentrerade sig mer på den musikaliska upplevelsen som sådan.

Facebook-sidan är ett levande projekt som kommer att fortsätta leva även efter att boken har kommit ut. Ytterligare material (nytt) kring festivaler och musikfester kommer att publiceras, samt överblivet material från boken. 

Från Västervik till Hultsfred – Svenska Musikfestivaler & Musikfester 1966-1986

100% Musik…

https://www.facebook.com/100-Musik-En-V%C3%A4rld-av-Musik-1436734553225861/

”100% Musik – En Värld av Musik” är namnet på en sida på Facebook som handlar om kopplingen mellan musik och mig själv Roger ”Skogstokig” Skoog.

Allt material på denna sida kommer från mig själv, och ingen annanstans (såvida inget annat anges).

%d bloggare gillar detta: